štvrtok 11. júla 2019

Marocké leto...

Marocký štýl je nadčasový a zároveň veľmi svieži a preto patrí k mojim ďalším obľúbeným. Značka Docrafts predstavila minulý rok túto krásnu kolekciu papierov. Vyrobila som z nej jednoduché krúžky na poháre a aj podložky z drevených paličiek. Dúfam, že Vás inšpirujem, pretože dnes to bude aj s fotopostupom ☺!



Tutoriál bol uverejnený v časopise Môj dom.



Krúžky so slamkami
 

1 Na papier s marockým vzorom kružidlom nakreslite kružnice. Veľkosť prispôsobte rozmeru pohárov, ktoré budete používať. Tie moje mali priemer 8 cm. Kolieska vystrihnite, najlepšie okrúhlymi nožničkami.

2 Rovnako postupujte s bielym výkresom, len kružnice nakreslite o cca 1 cm väčšie.

3 Menšie krúžky prilepte obojstrannou lepiacou páskou o tie biele.

4 Dierovačom v strede urobte otvory, do ktorých vložíte slamky. Ak nemáte dierovač, dierky môžete vystrihnúť aj nožničkami. Držiaky stačí položiť na poháre.

 






 
Podložky pod poháre


1 Na dekoračný papier prekreslite obrys drevenej lopatky. Na jednu podložku sú potrebné štyri rôzne vzorované papiere, ako je to na obrázku.

2 Lopatky prekreslené na papieri vystrihnite a obojstrannou lepiacou páskou prilepte každú zvlášť na drevenú lopatku.

3 Podložku zhotovíte navrstvením troch lopatiek na seba v štyroch radoch. Môžete ich vzájomne spájať obojstrannou lepiacou páskou alebo aj tavnou pištoľou. Lopatky s dekoračným papierom ponechajte na vrchu.

4 Aby podložka držala pokope, na záver prilepte zospodu naprieč dve kratšie paličky.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára